image alt text

GeschiedenisSjokoolaatje is ontstaan door de jarenlange passie en liefde voor chocolade, bonbons en alles wat hiermee te maken heeft. Al jaren lang maken de eigenaars handgemaakte chocolade die mensen vooral kennen van de desserts van restaurant ‘Eeterij Ongder de Kukel’ in Hippolytushoef.

Toen het restaurant door corona deels gesloten werd, kwam er meer tijd en ruimte om deze passie verder op te pakken en hier nog uitgebreider mee aan de slag te gaan. Met kerst is Sjokoolaatje begonnen met het maken van speciale kerstbonbons, de verkoop verliep zo goed dat we besloten dit voort te zetten. Het enthousiasme groeide en zo ontstond al snel het idee om een winkel te beginnen. In korte tijd werd de chocolaterie werkelijkheid. Er is een mooie ruimte gecreëerd waar de bonbons en andere chocolade worden gemaakt, waar workshops kunnen worden gehouden en waar de chocolade kan worden gekocht. 


 

De naam Sjokoolaatje is ontstaan aan de keukentafel. Op Wieringen werd vroeger vaak gevraagd: ‘Hew je ook trek in een sjokoolaatje?’ 

Sjokoolaatje werkt met veel passie en enthousiasme, dit zie je terug in de handgemaakte bonbons en chocolade producten. Lees voor meer informatie ‘de bonbons van chocolaterie Sjokoolaatje’.